Felemás félidők után vereség idegenben
2024. október 02.

Az Amatőr NB I nyitó fordulójában az UNI Győr SZESE ellen léptünk pályára. Nagyon hullámzó teljesítményt nyújtott formálódó csapatunk támadásban és védekezésben egyaránt, így végül megérdemelten tartotta otthon a győzelmet az UNI Győr SZESE gárdája.

UNI Győr SZESE-ZTE NKK 76-61 (11-26, 22-15, 17-9, 26-11)
Győr. Városi Egyetemi Csarnok, Jv: Tóth, Hernicz

UNI Győr: Szabó 2, Baffy 10, Rigó 12, Sághi 16, Bánszegi 10. csere: Gálos 14/3, Evellei 2, Sándor, Oláh, Bognár 2, Lép 2, Pálosi 6/6. edző: Léránt Gábor 

ZTE NKK: Török 7/3, Gombkötő 3/3, Péterfi  5/3, Horváth Fru. 16, Jurkó 16, csere: Horváth Fa. 4, Kocsárdi 2, Óházy 8,  Szakonyi-Nagy, Kiss, Bartáky. edző: Rózsás Gábor

6-0-ás rohammal kezdett a Győr, mely után rögtön időkérést kellett eszközölnie csapatunknak. Ezután “varázsütésre” beindultak a lányok és lehengerlően folytatták a mérkőzést. A szép és változatos támadásvezetés helyenként kemény és jó védekezéssel is párosult, így gyorsan sikerült egyenlíteni és fordítani. A találkozó 8. percében már 18-10-re vezettünk, melyből 14 egységet Horváth Fruzsina szerzett. A második periódus elején még feljebb tudtunk kapcsolni, a játékrész elején az első triplánk után már 33-15-re vezettünk, ezután pedig 14-16 pontos előnyt tartottuk hosszú perceken át. A félidei pihenő előtti 2-3 percben sajnos sok buta hibát vétettünk támadásban, aminek hatására a védekezésünk is fellazult, ezt pedig könyörtelenül kihasználtak a hazaiak és jelentősen felzárkóztak, 41-33-as vezetésnél zárult a félidő.

Fordulás után sem tudtunk újra a kellő hőfokra felpörögni, elég bátortalanul támadtunk és szellősen védekeztünk, így percről-percre húztuk magunkra a hazai csapatot. Egy borzasztóan alacsony színvonalú 3. negyedet láthattak a kilátogató nézők, ahol végül tényleg addig-addig szenvedett csapatunk, míg a Győr végül kiegyenlített, így 50-50-nél kezdődhetett a 4. periódus. 
Két-három percig úgy tűnt, hogy sikerül megújulnunk és ismét magához tudja ragadni csapatunk a kezdeményezést. Horváth Fanni duplája és Péterfi Anna triplája után a 33. percben 55-50-re tudtunk vezetni, de aztán ismét visszatértünk oda, ahol az egész 3. negyedben tartottunk: akadozó és defenzív támadójáték, illetve fellazult védekezés. A hazaiak - ellentétben velünk - nem kegyelmeztek többször, átrohantak rajtunk az utolsó 4-5 percben és végül magabiztosan szerezték meg az összességében megérdemelt győzelmet.

Rózsás Gábor: “A hétköznapi bajnoki mérkőzés számunkra sajnos soha nem jó előjel, illetve az egy héttel korábbra került kezdés sem jött valami jól. Ezektől próbáltuk magunkat függetleníteni, s az első percek úgymond ébredezése után sikerült is kiválóan teljesítenünk. A második negyedben kezünkben volt a mérkőzés lezárásának lehetősége, nem tudtunk élni vele sajnos. A fordulás után folyamatosan őrölte fel fizikális erőnket a hazai csapat, mely hatására mi pluszban még a saját mentális energiánkat “pazaroltuk felesleges dolgokra”. A negyedik negyedben volt még egy jónak tűnő fellángolásunk, de mindkét térfélen kirívóan hullámzó volt a teljesítményünk, így végül megérdemelten nyert a Győr, akiknek gratulálunk a győzelemhez!”.

2024. október 2. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Bajai NKK
Bajai NKK

Amatőr NB I 3. forduló

2024. október 27. 16:00

Ostoros Károly CSarnok

Előző mérkőzés
Kanizsai VSE
37
::
:
ZTE NKK
65
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#17 Kiss Virág
#5 Török Kata
#20 Szakonyi-Nagy Virág
#16 Péterfi Anna
#10 Horváth Fruzsina
#3 Kocsárdi Réka
#55 Kovács Cintia
#22 Bartáky Panka
#15 Óházy Julianna
#13 Horváth Fanni
#58 Jurkó Noémi
#1 Gombkötő Lili
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg