Hazai pályán kezdjük a szezont
2023. október 07.

Vasárnap 17 órától, hazai parketten kezdi csapatunk a 2023/24-es bajnoki szezont. Az NB I/B fehér csoportban szereplő együttesünk az SZPE-HSE –t fogadja az Ostoros Károly Csarnokban. 

A keretünk nyáron jelentősen megfiatalodott. Két rutinos játékos, Jurkó Noémi és Kovács Georgina mellett az utánpótlásból töltöttük fel a keretet. A vezetőedzői pozíciót Rózsás Gábor vette át, akinek a vasárnap esti összecsapás lesz a debütálása a zalai kispadon. 

Hogy sikerült a felkészülés?
-Nem sikerült annyi edzőmérkőzést játszanunk amennyit szerettünk volna, mindössze egyetlen alkalommal léptünk parkettre a Nagykanizsa vendégeként. Ettől függetlenül úgy gondolom jól sikerült a felkészülésünk, változatos edzésekkel igyekeztünk elérni, hogy minden szempontból készen álljunk a bajnoki rajtra és egyre inkább csapattá érjünk.

Fiatal csapattal vágtok neki a szezonnak, mi a cél, mit vársz a csapattól?
- Mindenféle közhely nélkül talán kijelenthető, hogy nagyon homogén a teljes mezőny, így szinte az összes mérkőzésen a pillanatnyi forma dönthet. Nekünk az a célunk csapatként, hogy a jó formát, úgymond a szebbik arcunkat minél többször sikerüljön az adott mérkőzésünkre időzíteni. Attól függetlenül, hogy nagyon fiatal a csapat az elvárásom az, hogy agresszív, fegyelmezett védekezés mellett látványosan és kombinatívan kosárlabdázzunk támadásban minden ellenfél ellen.

Az SZPA ellen hazai pályán kezdtek. Milyen mérkőzésre számítasz, hogy készültök ellenük?

-Hozzánk képest egy rutinosabb, fizikálisan erősebb együttesről van szó, ezt gyorsasággal, nagy irammal, aktív rotációval szeretnénk ellensúlyozni. A bajnokság ilyen korai szakaszában nem foglalkozunk az ellenféllel kiemelten, a saját játékunkat csiszolgatjuk, azaz mi magunk vagyunk a fókuszban. Természetesen mindent meg fogunk tenni azért, hogy győzelemmel kezdjük a szezont! Várjuk nagy szeretettel a kosárlabda szimpatizánsokat, szurkolókat, akik mindig remek hangulatot teremtenek a csarnokban, amivel sokat segítenek a lányoknak!

A találkozó tehát vasárnap 17 órakor kezdődik, melyre hívjuk és várjuk szurkolóinkat. 

Hajrá csajok, hajrá ZTE NKK!

2023. október 7. ZTE NKK

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Bajai NKK
Bajai NKK

Amatőr NB I 3. forduló

2024. október 27. 16:00

Ostoros Károly CSarnok

Előző mérkőzés
Kanizsai VSE
37
::
:
ZTE NKK
65
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#22 Bartáky Panka
#10 Horváth Fruzsina
#3 Kocsárdi Réka
#17 Kiss Virág
#13 Horváth Fanni
#20 Szakonyi-Nagy Virág
#5 Török Kata
#15 Óházy Julianna
#16 Péterfi Anna
#55 Kovács Cintia
#58 Jurkó Noémi
#1 Gombkötő Lili
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg