Nem sikerült a bravúr, a PEAC jutott a Hepp Kupa elődöntőjébe
2023. január 11.

Nehéz összecsapás várt csapatunkra a Hepp Kupa negyeddöntőjében, Pécsett.  Az NKA UNI PEAC II. együttese ellen az első félidőben kifejezetten jól játszottak a lányok. Sajnos a második félidőben a hazaiaknak feljavulta játéka, míg a miénk visszaesett és ez döntőnek bizonyult a továbbjutást illetően. 

NKA Universitas PEAC II- ZTE NKK 97-72 (21-23, 22-24, 23-12, 31-13)
Pécs, Jv: Farkas, Fodor 

NKA UNI PEAC: Rátkai 24/9, Szakolczi 25, Kötő 2, Varga 4, Olawuyi 16, csere: Nagy 5, Orbán 15/9, Piukovits 6, Halmágyi, Szantner, Jónás, Bercsi. edző:  Meszler Balázs

ZTE NKK: Óházy 6, Kovács 32/21, Szórád 2, Horváth Fru. 10, Jurkó 4. csere: Ács 8, Horváth Fa. 2, Balogh 4, Molnár 4, edző: Czukor Bence

Összeszedett, koncentrált játékkal kezdtek a lányok az első negyedben. A negyed feléig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Nehezen tudtuk tartani a magasságát és erejét jól kihasználó Olawuyit, aki a pécsiek tíz pontjából nyolcat jegyzett (10-8). Próbált ellépni a PEAC, de Kovács hármasával sikerült fordítanunk és a játékrész végét megnyomva tartanunk a vezetést (21-23). 

A második negyedben is maradt a harcos játék, kemény védekezéssel. A 13. percben Kovács két triplát is szórt és nyolc ponttal elléptünk (25-33). A pécsiek kapaszkodtak, de a távolról remekül célzó Kovács Ginát nem tudták tartani (31-40). A félidő hajrájában valamelyest visszaesett a játékunk és a PEAC kiegyenlített (42-42). De Kovács újabb, immár ötödik hármasával és Jurkó büntetőivel, 47-43-as előnnyel mehettünk pihenőre. 

A nagyszünet után nagyobb sebességre kapcsolt a háziazda és a hibáinkat kihasználva a 23. percben átvette a vezetést (54-51). Újabb eladott labdák és a PEAC pontokkal büntetett (58-52). Czukor Bence időkéssel próbálta rendezni a sorokat és megtörni a hazaiak lendületét, ami részben sikerült is. Sajnos az első félidei pontosság eltűnt és sok hiba csúszott a játékunkba. Hiába próbáltunk közelebb zárkózni ellenfelünkhöz, mindig volt válaszuk és tartották a negyed elején kiharcolt előnyüket (66-59). 

Rosszul indult a záró negyed, hiszen Horváth Fruzsina kipontozódott, a játékunk pedig teljesen szétesett és könnyű kosarakat kaptunk (70-59). Nem használt az időkérés sem, hiszen átrohant rajtunk a támadásban és védekezésben is feljavult PEAC. Öt perc alatt 16-2-t futva eldöntötték a találkozó sorsát (82-61). A folytatásban is a házigazda akarata érvényesült és végül második félidei játékának köszönhetően megnyerték a mérkőzést és bejutottak a legjobb négy közé a Hepp Kupában. 

Czukor Bence : Az első félidőben extrát játszottunk, nagyon jó volt a dobó teljesítményünk. Ezt sajnos nem tudtuk átmenteni a második félidőre, pedig a szünetben figyelmeztettem a lányokat, hogy a Pécs biztosan változtatni fog a védekezésén. A mérkőzés hevében jött egy mentális blokk, amiből nem tudtunk kikeveredni. Bár a negyedik negyedben részben megtaláltuk a helyzeteinket, hátrányunkat már nem tudtuk ledolgozni. Örülök, hogy idáig eljutottunk, a házigazdáknak pedig gratulálunk a legjobb négybe jutáshoz!

2023. január 11. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs

Várjuk szurkolóinkat a 2024/2025-ös szezonban is!

Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#11 Kocsárdi Réka
#0 Kiss Virág
#30 Péterfi Anna
#58 Jurkó Noémi
#14 Kovács Georgina
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#7 Csalló Jázmin
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#10 Horváth Fruzsina
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg