Sikerrel vettük az első fordulót a Hepp-kupában
2024. október 16.

A Hepp-kupa első körében, a tavalyi sorozathoz hasonlóan, Nagykanizsán játszott csapatunk. Szűkös kerettel vettük fel a küzdelmet a kanizsai fiatalok ellen. A rossz kezdés után a második negyedtől már irányítottuk a játékot, és megérdemelten jutottunk tovább a következő körbe.

Kanizsai Vadmacskák SE - ZTE NKK 37-65 (17-9, 11-21, 3-14, 6-21)
Nagykanizsa, Kanizsa Aréna, 50 néző, JV: Benedek Z., Szecsődi R.

Kanizsai Vadmacskák SE: Németh (6), Kiss-Szabó (9/3), Kékesi (2), Klinger (7/6), Szilágyi (8). Cserék: Simon (1), Matola (-), Czimondor (-), Beke (-), Csordás (-), Radák (4). Edző: Gábor Erzsébet.

ZTE NKK: Török (10), Óházy (4), Szakonyi-Nagy (13/3), Kiss (-), Jurkó (21). Cserék: Horváth Fanni (15/3), Péterfi (2), Kocsárdi R. (-). Edző: Rózsás Gábor.

A vasárnapi bajnoki mérkőzés, illetve a hétfői Diákolimpia és Egyetemi Bajnokság mérkőzései érezhetően rányomták a bélyegüket a kezdésre. Az ezeken összeszedett kisebb-nagyobb sérülések miatt 8 játékos tudta végül vállalni a szereplést, közülük is többen sérüléssel. Fáradtan, ólomlábakon mozogtak a játékosok, ezt a hazai fiatalok ügyesen kihasználták, az 5. percben 12-5-re, majd az első periódus végén 17-9-re vezettek lelkes játékukkal.

A második játékrészben már jelentősen jobban működött a védekezés, főleg a lepattanók begyűjtése, amiből tudtunk gyorsindításokat vezetni és könnyű kosarakat szerezni. Az alacsony színvonalú, pontszegény első félidőben a 15. percre sikerült kiegyenlíteni, és a félidei pihenőre a vezetést is át tudtuk venni (28-30).

Fordulás után már ahhoz hasonlított a védekezésünk, amilyenre szükség lesz a későbbiekben is. Koncentráltan, kellő energiával pörgött a csapat, aminek köszönhetően néhány perc alatt 14-16 pontos előnyt építettünk ki. A harmadik negyedben mindössze 3 pontot engedélyeztek a lányok a hazaiaknak. A negyedik negyedben már felszabadultabban játszott a csapat, és a feljavult védekezést megtartva, pontosabb támadásokat vezetve a különbséget is sikerült jelentősen növelni. Végül 65-37 arányban győzött csapatunk, és ezzel bejutott a legjobb 16 csapat közé a Hepp-kupában.

Rózsás Gábor:

  • Nem voltunk könnyű helyzetben, alig volt olyan játékosunk, akinek legalább kisebb sérülése ne lenne jelenleg. A legfontosabb most az volt számunkra, hogy a szűkös lehetőségek ellenére ezt a közel sem ideális állapotot ne rontsuk tovább. A következő bajnoki mérkőzésünk 12 nap múlva esedékes hazai pályán, addig az az elsődleges, hogy lehetőség szerint minden játékosunk újra hadrafogható legyen!

Szép volt, lányok!

2024. október 16. ZTE NKK

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Bajai NKK
Bajai NKK

Amatőr NB I 3. forduló

2024. október 27. 16:00

Ostoros Károly CSarnok

Előző mérkőzés
Kanizsai VSE
37
::
:
ZTE NKK
65
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#10 Horváth Fruzsina
#15 Óházy Julianna
#5 Török Kata
#17 Kiss Virág
#58 Jurkó Noémi
#22 Bartáky Panka
#1 Gombkötő Lili
#13 Horváth Fanni
#55 Kovács Cintia
#16 Péterfi Anna
#20 Szakonyi-Nagy Virág
#3 Kocsárdi Réka
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg